Izrada web stranice je sufinansirana od strane Challenge to change projecta i Ambasade Švedske u Bosni I Hercegovini.

Zaštita od insekata

Proljeće, ljeto i početak jeseni mnogima predstavljaju najljepši dio godine. No, uživanje u lijepim danima često kvare komarci, muhe i ostali dosadni insekti koji ulaze u vaše domove.
Ipak, rješenje postoji! Mreže protiv insekata (komarnici) su osmišljeni upravo kako biste im stali na kraj. S našim komarnicima možete ostavljati otvorene prozore ili vrata koliko god želite, a oni garantiraju da ništa osim svježeg zraka neće proći kroz njih.

Komarnici kao idealno rješenje za zaštitu od insekata

Komarnici predstavljaju jednostavno i funkcionalno rješenje za učinkovito sprječavanje ulaska komaraca i ostalih insekata u prostorije. Prikladni su i za stambene i za poslovne prostore, gdje god postoji potreba za zaštitom od insekata uz nesmetan prolazak zraka kroz otvorene prozore ili vrata.

Također oni su i s ekološkog stajališta najprihvatljiviji rješenje jer ne sadrže nikakva kemijska sredstva poput drugih preparata. Pozdravite se tako od raznih sprejeva i utikača protiv tih nesnosnih nametnika jer vam više ne trebaju – komarnici Vam garantiraju da će insekti ostati gdje im je i mjesto, izvan Vašeg boravišnog prostora!

Integrisani komarnici

Kada postavljate prozor sa žaluzinama, najjednostavnije rešenje za Vas je integrisani komarnik koji se ugrađuje zajedno sa Vašom odabranom žaluzinom. Uz sve vrste KONTEC žaluzina mogu se instalirati i integrisani rolo komarnici koji se ugrađuju direktno u kutiju žaluzine. Kod dvokrilnih prozora imate mogućnost instalacije integrisanog komarnika samo sa jedne strane.

Integrisani komarnici se jednostavnim povlačenjem na dole zakače u podnožju okvira Vašeg prozora. Njihova glavna prednost je estetika, jer se ugrađuju direktno u dvokanalnu vodilicu kroz koju prolazi i Vaša žaluzina. Veoma su praktični jer se mogu podići u bilo kom momentu, što olakšava čišćenje prozora i prozorske vanjske klupice.